SWELL Financial Group, a.s. úspešne zvládol štart ako nové SFA, zároveň už máme pripravenú stratégiu na rok 2023

Máme takmer prvý rok činnosti za sebou. Rozhodnutie osamostatniť sa, sa ukázalo ako absolútne správne. Trh finančného sprostredkovania sa dynamicky zmenil vďaka covidu, vďaka zmenám na realitnom trhu, rýchlo rastúcim úrokovým sadzbám, cenám energií a inflácii. Už pri zakladaní firmy a pri definovaní stratégie, pred viac ako rokom, sme vsadili na 2 veci a vďaka tomu sme získali obrovskú konkurenčnú výhodu.

V prvom rade sme spustili ucelený a intenzívny proces vzdelávania v témach komplexného finančného poradenstva. Celý trh čakal, že hypotéky raz budú mať výrazný útlm. Ale v SWELL sme od začiatku nastavili procesy a vzdelávanie, ktoré bude bližšie k ľuďom aj klientom. Odmenou za to je, že každý mesiac tržbami rastieme napriek tomu, že väčšina firiem klesá.

A v druhom rade robustnými investíciami do online sveta (o tom povie v ďalšom článku Gabriel Jaščur). Svet sa zmenil, byť online a mať slogan „Máme najlepší IT a online systém pre sprostredkovateľov“ je v tejto dobe klišé. Moderný IT systém musí byť štandardom. Ak ho nemáte neprežijete.

Počas celého roka sme v IT prinášali najmodernejšie trendy a inovácie. Vybudovali sme komplexný SWELL maklérsky ekosystém – špičkový intranet a firemné prostredie, úplne nový maklérsky core systém, obchodný CRM systém, portál neživotného poistenia, klientske aplikácie, špičkový porovnávač rizikového životného poistenia, obchodný portál pre kapitálový trh, vzdelávací portál a call centrum. Sme presvedčení, že spojenie moderných technologických riešení s inovatívnym prístupom našich spolupracovníkov dokáže klientom priniesť nadčasovú pridanú hodnotu.

Naviac vďaka dôvere finančných inštitúcií, patrí už dnes SWELL k spoločnostiam na trhu s najvyšším počtom uzavretých zmlúv. SWELL má dnes k dispozícii pre svoju obchodnú sieť uzatvorených viac ako 60 zmlúv o spolupráci s finančnými inštitúciami.

Stratégia na rok 2023 – hlavný focus našej firmy

Niekedy stačí viac pokory a vrátiť sa k správnym hodnotám a byť naozajstným vzorom pre spolupracovníkov. Uplynulé obdobie nám ukazuje, ako je v dnešnej dobe dôležité stavať na overených princípoch naozajstného leadershipu  a spojiť to s novými trendami v budovaní a vedení tímov.

Konkurenčnú výhodu vidíme vo vedení tímov – leadershipe. Prečo sme sa dali touto cestou je úplne jednoduché. Ako začínajúce SFA s ročnou históriou, zároveň so 17 ročnými skúsenosti v oblasti finančného sprostredkovania vieme, že jediná cesta exponenciálneho rastu je systematický rozvoj, vzdelávanie a vedenie ľudí. Plus zároveň tento rastový nástroj je takmer úplne zadarmo, niekedy stačí odhodiť ego a ísť cestou vzorom, začať od seba a makať na sebe. História nám tiež dáva za pravdu, veď aj dinosaury vyhynuli.

Rast najbližšie roky bude závisieť od toho, kto nájde motiváciu lídrov vo firmách a pomôže im splniť ich sny, ktoré zároveň zabezpečia dynamický rast firmy. Ak k tomu pridáte férovosť a špičkové technológie, máte víťazov na tomto trhu.