Polovica prázdnin je za nami, nezabúdajte na úrazové poistenie

Prázdniny sú už v plnom prúde a naše ratolesti si ich užívajú, ako sa na bezstarostné deti patrí. Slnko láka von na ihriská, či k vode.

Letné prázdniny však nie sú len čas letných dobrodružstiev a zážitkov, ale aj čas, kedy štatisticky dochádza k najväčšiemu počtu úrazov detí. K najčastejším úrazom sa radia najmä pády. Deťom sa pri nevinných hrách môžu stať rôzne zranenia ako napr. odreniny,  zlomeniny končatín, ale aj vážne úrazy chrbtice, či hlavy. Skvelá zábava na trampolíne, skákanie s kamarátmi do vody, či len krátka okružná jazda kolobežkou okolo paneláku môžu znamenať nemalú komplikáciu. S letom sú spojené aj nedávne tragické udalostí – utopenia v domácich bazénoch. Dané príklady udalostí sa stávajú veľmi často, a preto treba na eventuálne dôsledky myslieť s predstihom. Ako na to?

Čo ak sa z náhody stane nehoda?

Ako sme hovorili, nevinná detská zábava dokáže leto skomplikovať nielen deťom, ale aj nám rodičom. Hoci im neustále opakujeme, že si majú dávať pozor, keď prechádzajú cez cestu, aby boli opatrné pri hrách s kamarátmi, aby nosili pokrývku hlavy a dbáme na obrovské množstvo detailov, ktoré ich má chrániť. Napriek našej neúnavnej snahe sa občas stane, že dôjde k úrazu.

Z nedávnej minulosti je detské úrazové poistenie brané ako „pár drobných za bolesť“, no pri jeho správnom nastavení vie byť výrazným pomocníkom pri nepredvídaných udalostiach.

Poďme si to trochu rozobrať.

Na úrazové riziká sa nevzťahuje čakacia doba, a teda, keby aj došlo k zraneniu a napr. úraz stal nasledujúci deň po vzniku poistenia (poistná zmluva je v platnosti), môže dôjsť k poistnému plneniu. Z nášho pohľadu je najefektívnejšia odborná konzultácia napríklad aj s finančným sprostredkovateľom spoločnosti SWELL Financial Group, ktorý Vám optimálne nastaví poistenie podľa Vašich kritérií. S odbornou znalosťou Vám vysvetlí, ktoré poistenie je pre Vás tým najlepším riešením tak, aby aj v prípade vzniku úrazu bolo o Vaše dieťa postarané.

Podstatné je však uvedomiť si, že tieto riziká neslúžia len deťom, ale aj nám rodičom. V prípade úrazu dieťaťa musí niekto z rodiny zostať doma, aby sa o ratolesť postaral, šiel s  ním na kontroly či vyšetrenia…a to sú len tie menej vážne úrazy. Ak úraz zanechá trvalé následky, sú to komplikácie na celý život. Kvalitná zdravotná starostlivosť nie je úplne zadarmo a navyše OČR (sociálna dávka ošetrovanie člena rodiny) má obmedzenú dĺžku a výšku.

Samozrejme prevencia je najlepší recept a každý z nás si praje, aby sa nám choroby či úrazy vyhýbali. Ak taká situácia, ale nastane, vždy je lepšie byť pripravený, ako okrem zdravotných problémov riešiť aj dieru v rodinnom rozpočte. A pritom stačí tak málo

Ak patríte k rodičom, ktorí chcú mať aj takéto situácie podchytené a vyriešené dopredu, neváhajte sa na nás v SWELL Financial Group obrátiť. Radi Vám vysvetlíme a poradíme aké poistenie je najvhodnejšie pre Vaše ratolesti.

Krásne leto bez úrazov Vám prajem, priatelia

Autor: JUDr. Zuzana Salajová
Expert na životné poistenie
Riaditeľka produktového oddelenia, legal a compliance