Je tu začiatok konca?

Akciové trhy od jesene minulého roka nedosiahli nové minimá. Idú, ako sa ľudovo hovorí „do boku“, resp. „do nikam“. Ozývajú sa už hlasy, že nás čaká nová rely smerom hore. Je ale treba povedať, že signály opätovného rastu sú zatiaľ iba v zárodkoch. Ako sa na to pripraviť a využiť to vo svoj prospech?

Investovanie svojich peňazí je dôležitou súčasťou prípravy na Vašu budúcnosť. Či už si chcete zabezpečiť svoj dôchodok alebo vybudovať bohatstvo, investovanie Vám môže pomôcť dosiahnuť Vaše ciele. Aby ste však zo svojich investícií vyťažili maximum, musíte nájsť finančného sprostredkovateľa, ktorému dôverujete a ktorý má správne zručnosti a skúsenosti, ktoré Vám pomôžu dosiahnuť Vaše ciele.

Nájsť správneho finančného sprostredkovateľa môže byť náročná úloha. Chcete sa uistiť, že poradca, ktorého si vyberiete, je kvalifikovaný a dôveryhodný. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu nájsť toho správneho poradcu pre Vás:

1. Hľadajte niekoho so skúsenosťami. Chcete sa uistiť, že Váš finančný sprostredkovateľ má skúsenosti a odborné znalosti, aby Vám mohol poskytnúť spoľahlivé finančné sprostredkovanie. Hľadajte poradcu, ktorý je v tomto odvetví aspoň päť rokov a má za sebou ako úspechy tak aj neúspechy.

2. Požiadajte o odporúčania. Požiadajte svojich priateľov, rodinu a kolegov o odporúčanie finančným sprostredkovateľom, s ktorými mali pozitívnu skúsenosť. To Vám môže pomôcť zúžiť vyhľadávanie a nájsť poradcu, ktorý je pre Vás ten pravý.

3. Skontrolujte si poverenia a licencie. . Uistite sa, že finančný sprostredkovateľ, ktorého si vyberiete, má správne poverenia, absolvoval skúšky NBS a je riadne zapísaný v registri finančných poradcov a finančných sprostredkovateľov. (Register finančných agentov a finančných poradcov (nbs.sk))  Najmä v oblasti Kapitálového trhu. Dokonca aj dnes môžete nájsť množstvo „poradcov“, ktorý nespĺňajú základne vzdelanostné a odborné požiadavky na vykonávanie tejto činnosti.

4. Hľadajte hodnotu Pri výbere finančného sprostredkovateľa sa chcete uistiť, že za svoje peniaze dostávate hodnotu. Hľadajte poradcu, ktorý si účtuje primeraný poplatok a ktorý ponúka služby, ktoré vyhovujú Vašim potrebám. Nie jeho. Hľadajte niekoho, kto pre Vás pripraví investičné riešenie. Nie niekoho kto Vám bude predávať finančné produkty.

5. Zhodnoťte komunikačný štýl. Chcete sa uistiť, že poradca, ktorého si vyberiete, má komunikačný štýl, ktorý Vám vyhovuje. Uistite sa, že sa cítite pohodlne diskutovať o svojich financiách s poradcom a že je ochotný odpovedať na akékoľvek otázky, ktoré môžete mať.

Investovanie môže byť skvelý spôsob, ako si zabezpečiť budúcnosť a budovať bohatstvo. Aby ste však zo svojich investícií vyťažili maximum, musíte nájsť finančného sprostredkovateľa, ktorému dôverujete a ktorý má správne zručnosti a skúsenosti, ktoré Vám pomôžu dosiahnuť Vaše ciele. Podľa vyššie uvedených tipov môžete nájsť toho správneho poradcu pre Vás.

Ak hľadáte skúseného, erudovaného a dôveryhodného finančného sprostredkovateľa, ste na správnom mieste a už nemusíte hľadať. V spoločnosti SWELL Financial Group, a.s. pôsobím spolu so svojimi kolegami v tomto odvetví už viac ako 10 rokov a máme za sebou úspešnú históriu. Poskytujeme individuálne poradenstvo prispôsobené Vašim konkrétnym potrebám.

Kontaktujte nás ešte dnes a dozviete sa viac o tom, ako Vám náš tím môže pomôcť dosiahnuť Vaše finančné ciele. S našimi odbornými znalosťami, skúsenosťami a záväzkom k dokonalosti sa môžete spoľahnúť, že SWELL Financial Group je pre Vás tou správnou voľbou.

Autor : Ing. Jakub Nagy